Det som kanske räknades som en chansning med att lägga ett GP på Siljan i Dalarna blev en knallsuccé. Vi som bor i södra Sverige (iallafall söder om Dalälven) har ju varit relativt bortskämda med korta resvägar till våra kappseglingar, Siljan har i det perspektivet känts väldigt avlägset. Men faktum är att för en Göteborgare som undertecknad är avståndet till Rättvik några mil kortare än till Saltsjöbaden, och för en Stockholmare är ju det nästan 20 mil kortare än till Göteborg! OK, det är inte mycket motorväg, och visst, det är lite krokigare. Men vi får nog räkna med att Siljan är från och med nu ett klart bra alternativ.

Arrangemanget fungerade utmärkt med både nybakat och varma mackor. På sjön sköttes seglingarna med bravur, det är jag övertygad att alla instämmer i. Många befarade svaga vindar och snurrigt, troligtvis baserat på okunskap, Siljan är en stor sjö så man kan klara sig utan allt för mycket påverkan av den geografiska topografin.

Vi seglade i tre klasser, 4.7, Radial och Standard. Radialen är dessutom uppdelad i tjej och killklass samt var även kval till ISAF Youth.

Överlägsen segrare i Standard blev Jesper Stålheim, lika överlägsen segrare var Josefine Olsson i Radial. Linnea Barreng var totalt överlägsen i 4.7.

Stort tack till arrangörer och dess funktionärer för ett kanonarrangemang.

/Martin Abenius

Resultat: http://www6.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_559578/cf_69694/Resultat_Laser_GP5_17-18-8.XLSX

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *