TÄVLINGSSÄSONGEN 2022

Nu är det dags att titta på tävlingssäsongen 2022.  Vi på ILCA förbundet planerar tillsammans med många klubbar ute i landet för 2022 som vi hoppas blir ett år med massvis av tillfällen att vara med och kappsegla oavsett vilken ambition du har med din segling.

ILCA 4 (Laser 4.7) är en rekommenderad juniorbåt av Svenska Seglarförbundet och är mycket stor internationellt, med många olika mästerskap. Glädjande är att ILCA 4 nu växer rejält också i Sverige.

På samtliga GP kommer det bli en ILCA 4, ILCA 6 och ILCA 7 med separata starter, och SM i ILCA 6 och Standard och Klassmästerskap i ILCA 4 arrangeras under 2022.

Nedan datum och platser är planerade för 2022. Observera att nedan är preliminärt och kan komma att ändras.

Varmt välkomna till tävlingsåret 2022!

Laser Grand-Prix-serien 2022:

 • GP 1, Kalmar 30 april – 1 maj
 • GP2, (GKSS OCR), Göteborg,  7-8 maj
 • GP3, Kullavik, KKKK, 3-4 september
 • GP4, Träslövsläge, 17-18 september
 • GP5, (KSSS OCR)/Saltsjöbaden 1-2 oktober 

Svenska Mästerskap 2021:

 • SM, plats och tid kommer inom kort
 • JSM, plats och tid kommer inom kort
 • Master SM Ystad, 8 juni

Prioriterade mästerskap:

 • Mer info kommer inom kort

Ett prioriterat mästerskap innebär att ILCA förbundet skickar en coach och står för delar av dennes kostnad för att på så sätt reducera kostnaden för respektive seglare.

Observera dock att det måste vara ett minimum om 5 seglare som anmält sig och betalat anmälningsavgift till respektive mästerskap senast per ordinarie sista anmälningsdatum för att Laserförbundet ska stötta upp med den aktuella summan för coachen. De övriga gemensamma kostnader som uppstår för coach, ribbåtshyra etc. delas per seglare. Seglarna får själva ansvara för att kostnaderna betalas till Coach/ribbhyra etc.  Kostnaderna skall styrkas med kvitton. De kostnader som uppstår för eget boende, mat, ev. båthyra mm står man som seglare själv för.

Övriga Mästerskap

 • Återkommer inom kort
EurILCA
 • Återkommer inkom kort

 EM och VM, Kvalregler

Junior/Senior

Kval till EM/VM sker enligt en rullande ranking. Som ranking räknas de 4 senaste GP seglingarna seglade före det datum som står i NOR under punkten ”Entry application & Entry process”. Borträkning av delseglingar sker enligt tävlingsbestämmelserna.

Master

Uttagningen till Master VM grundas på rankingen från Master SM året innan.

För att få delta måste du även ha:


GP-serien

GP-serien är vår nationella serie, som förutom har en egen ranking även utgör uttagning för ILCAs tävlingar typ EM och VM. Seglingarna är öppna för ALLA medlemmar i ILCA förbundet, plus att seglare från andra nationer har rätt att delta.

Laser Grand Prix är en fantastiskt spännande serie regattor för Laserseglare i Sverige. Serien startade redan 1975 och har över åren fostrat och utmanat flera tusen Laserseglare.
Vi vill att serien ska vara den naturliga mötesplatsen för dig som vill kappsegla i din Laser och testa dig mot våra bästa seglare. Här finns gänget som aspirerar på att segla VM och OS, och du hittar också gänget som oftast kanske seglar tävlingar hemma i viken eller regionalt.

För 2021 kommer Grand Prix att innehålla ca 5 spännande regattor

Resultaten räknas samman och slutsegrare koras vid finalen i sista regattan, där priser kommer delas mellan pristagarna i ILCA 7, ILCA 6 herr och dam och ILCA 4

Poängberäkning framgår i vårt tävlingsreglemente.

Gottgörelse; För GP-serien ges ingen gottgörelse däremot kan gottgörelse ges för Sverige rankningen se nedan tävlingsbestämmelser;

Svenska Laserförbundets tävlingsbestämmelser_Rev 1 2019_1_2_20190423_1_1 (1)

 


Europa Cup

Europa Cup är en serie regattor där de absolut bästa möts. För 2021 kommer serien att justeras och vi återkommer med information.


Europa Master Series

The Laser Euro Masters Series is a series of regattas run throughout the year in various stunning venues across Europe. The competition is open to sailors aged at least 35 years, of all Laser rigs (Standard och Radial). Fierce competition on the water paired with a great apres-sail social scene make the Euro Master Series regattas extremely popular events on the European sailing calendar.

Allt om European Maser Series hittar du på http://www.eurilca.eu//euromasters


ISAF World Cup

http://www.sailing.org/worldcup/home.php


Europamästerskap EuroILCA http://www.eurilca.org/

Världsmästerskap ILCA  https://sailing.laserinternational.org/public/site/event-list


ISAF Youth World

http://www.isafyouthworlds.com/home.php

 


ISAF-VM

Seglas vart 4:e år.