Även 2018 kommer bli ett spännande år, med massvis av tillfällen att vara med och kappsegla oavsett vilken ambition du har med din segling.

Laser 4.7 är en rekommenderad juniorbåt av Svenska Seglarförbundet och är mycket stor internationellt, med många olika mästerskap. Glädjande är att 4.7 nu växer rejält också i Sverige.

På samtliga GP kommer det bli en 4.7, Radial och Standard-klass med separata starter, och SM i Radial och Standard och Klassmästerskap i 4.7 arrangeras under 2018.

Vårt samarbete med klädföretaget Pelle P fortsätter även 2018 och innefattar nu också Laser Master Cup.  En serie med flera regattor med fina slutpriser. Kvalificering, från 35år och uppåt! Så våra regattor kommer samlas under Pelle P Laser Grand-Prix 2018 och Pelle P Laser Master Cup 2018.

I nuläget är många datum och event planerade, men flera saknar ännu definitivt datum. Vi kommer på denna sida fylla på med inbjudningar allt eftersom.

Skota hem.

Pelle P Laser Grand-Prix-serien 2018:

 • GP1 Råå, 28-29/4
 • GP2 GKSS, 11-12/5
 • GP3 Lidingö, 19-20/5
 • GP4 Gottskär, 22-23/9
 • GP5 Saltsjöbaden-KSSS OCR,  6-7/10

Pelle P Laser Master Cup 2018:

4 regattor med Master SM i Malmö

– Råå 28-29/4
– Särö 2/6
– SM Malmö 3-5/8.
– Saltsjöbaden KSSS OCR 6-7/10

Svenska Mästerskap 2018:

 • JSM Ksss, 31/8-2/9
 • Master-SM Malmö, 3-5/08
 • SM Kullavik  9-10/6

Prioriterade mästerskap:

Vi har nu beslutat om vilka internationella mästerskap som förbundet kommer skicka coach till:
JNoM Båstad 1-4 aug
4.7 VM Gdynia 8-17 juli
U21 EM Båstad 19-24 aug
U19 VM Radial Kiel 18-25 aug
Robert Strange vara coach på JNoM och U21 EM.

 

Övriga tävlingar:

 EM och VM, Kvalregler:

Junior/Senior

Kval till EM/VM sker enligt en rullande ranking. Som ranking räknas de 4 senaste GP seglingarna seglade före det datum som står i NOR under punkten ”Entry application & Entry process”. Borträkning av delseglingar sker enligt tävlingsbestämmelserna.

Master

Uttagningen till Master VM grundas på rankingen från Master SM året innan.

För att få delta måste du även ha:
 • Betalat in medlemsavgiften till laserförbundet
 • Internationell ISAF-certifikat som du söker via https://members.sailing.org/profiles/profile.php?unique=1424788470.4346&nocache=1&view=default&includeref=memberprofile

GP-serien

GP-serien är vår nationella serie, som förutom har en egen ranking även utgör uttagning för ILCAs tävlingar typ EM och VM. Seglingarna är öppna för ALLA medlemmar i Laserförbundet, plus att seglare från andra nationer har rätt att delta.

Svenska Laserförbundet kommer samarbeta med klädföretaget Pelle P under 2018 för vår Grand Prix-serie.
Seriens officiella namn kommer vara Pelle P Laser Grand Prix 2018.

Pelle P har många naturliga anknytningar till Laser-segling. Pelle P riktar sig till såväl professionella tävlingsseglare som till dig som vill ha en snygg och stilren design utan att kompromissa med funktion och kvalitet. Pelle Petterson har också en del i framgången med Lasern i Sverige, och då som första innehavare till agenturen för Laser och pionjär i Sverige tidigt 70-tal.

Laser Grand Prix är en fantastiskt spännande serie regattor för Laserseglare i Sverige. Serien startade redan 1975 och har över åren fostrat och utmanat flera tusen Laserseglare.
Vi vill att serien ska vara den naturliga mötesplatsen för dig som vill kappsegla i din Laser och testa dig mot våra bästa seglare. Här finns gänget som aspirerar på att segla VM och OS, och du hittar också gänget som oftast kanske seglar tävlingar hemma i viken eller regionalt.

För 2018 kommer Pelle P Grand Prix att innehålla ca 5 spännande regattor

Resultaten räknas samman och slutsegrare koras vid finalen i sista regattan, där ett fantastiskt fint prisbord med priser från Pelle P kommer delas mellan pristagarna i Standard, Radial herr och dam och 4.7

Poängberäkning framgår i vårt tävlingsreglemente.

 


JSM

Varje år seglar juniorerna ett SM. 2018 är Standard, Radial och 4.7 rekommenderade juniorklasser av Svenska Seglarförbundet och kommer då delta vid JSM 2018 som arrangeras i Saltsjöbaden.


SM

SM kommer 2018 arrangeras i Kullavik 9-10 juni och seglas i klasserna Standard, Radial och 4.7.


Master SM

Master SM seglas varje år i början av augusti. Master SM utgör också ranking för Master EM/VM året efter. 2018 kommer Master-SM arrangeras i Malmö 3-5 augusti av MSS.


Europa Cup

Europa Cup är en serie regattor där de absolut bästa möts. För 2018 kommer serien att justeras och vi återkommer med information.


Europa Master Series

The Laser Euro Masters Series is a series of regattas run throughout the year in various stunning venues across Europe. The competition is open to sailors aged at least 35 years, of all Laser rigs (Standard och Radial). Fierce competition on the water paired with a great apres-sail social scene make the Euro Master Series regattas extremely popular events on the European sailing calendar.

Allt om European Maser Series hittar du på http://www.eurilca.eu//euromasters/


ISAF World Cup

http://www.sailing.org/worldcup/home.php


Europamästerskap EuroILCA http://www.eurilca.org/

Världsmästerskap ILCA  https://sailing.laserinternational.org/public/site/event-list


ISAF Youth World

http://www.isafyouthworlds.com/home.php

 


ISAF-VM

Seglas vart 4:e år. Nästa seglas i Århus, Danmark 2018.


OS

Nästa OS går i Tokyo, Japan 2020.

Grenar:

 • Herrar: Laser Standard.
 • Damer: Laser Radial.