TÄVLINGSSÄSONGEN 2023

Nu är det dags att titta på tävlingssäsongen 2023. Vi på ILCA förbundet planerar tillsammans med många klubbar ute i landet för 2023 som vi hoppas blir ett år med massvis av tillfällen att vara med och kappsegla oavsett vilken ambition du har med din segling.

ILCA 4 (Laser 4.7) är en rekommenderad juniorbåt av Svenska Seglarförbundet och är mycket stor internationellt, med många olika mästerskap. Glädjande är att ILCA 4 nu växer rejält också i Sverige.

Här hittar du ILCAs internationella Handbok med bl.a klassregler. 2022 Handbook

På samtliga GP kommer det bli en ILCA 4, ILCA 6 och ILCA 7 med separata starter, och SM i ILCA 6 och Standard och Klassmästerskap i ILCA 4 arrangeras under 2023.

Nedan datum och platser är planerade för 2023. Observera att nedan är preliminärt och kan komma att ändras.

Varmt välkomna till tävlingsåret 2023!

Laser Grand-Prix-serien 2023:

  • GP 1, 22-23 April, Liros Nordic Race ,Stenungsund
  • GP2, 6-7 Maj (GKSS OCR), Göteborg
  • GP3, 27-28 Maj JKV, Västerås
  • GP4, 16-17 September, Vänersborg
  • GP5, 30 sept-1 Oktober (KSSS OCR), Saltsjöbaden

Svenska Mästerskap 2023:

Prioriterade mästerskap:

Uppdateras inom kort

Ett prioriterat mästerskap innebär att ILCA förbundet skickar en coach och står för delar av dennes kostnad för att på så sätt reducera kostnaden för respektive seglare.

Observera dock att det måste vara ett minimum om 5 seglare som anmält sig och betalat anmälningsavgift till respektive mästerskap senast per ordinarie sista anmälningsdatum för att Laserförbundet ska stötta upp med den aktuella summan för coachen. De övriga gemensamma kostnader som uppstår för coach, ribbåtshyra etc. delas per seglare. Seglarna får själva ansvara för att kostnaderna betalas till Coach/ribbhyra etc.  Kostnaderna skall styrkas med kvitton. De kostnader som uppstår för eget boende, mat, ev. båthyra mm står man som seglare själv för.

Övriga Mästerskap

  • Uppdateras inom kort
ILCAInternatinal & EurILCA
För EM och övriga Europeiska tävlingar läs mer här; EurILCA official website | ILCA dinghy class – European Region
Junior/Senior

Kval till EM/VM sker enligt en rullande ranking. Som ranking räknas de 4 senaste GP seglingarna seglade före det datum som står i NOR under punkten ”Entry application & Entry process”. Borträkning av delseglingar sker enligt tävlingsbestämmelserna.

Master

ILCA Sweden Master Cup

  • Uppdateras inom kort

Uttagningen till Master VM grundas på rankingen från Master SM året innan.

För att få delta måste du även ha:


GP-serien

GP-serien är vår nationella serie, som förutom har en egen ranking även utgör uttagning för ILCAs tävlingar typ EM och VM. Seglingarna är öppna för ALLA medlemmar i ILCA förbundet, plus att seglare från andra nationer har rätt att delta.

Laser Grand Prix är en fantastiskt spännande serie regattor för Laserseglare i Sverige. Serien startade redan 1975 och har över åren fostrat och utmanat flera tusen Laserseglare.
Vi vill att serien ska vara den naturliga mötesplatsen för dig som vill kappsegla i din Laser och testa dig mot våra bästa seglare. Här finns gänget som aspirerar på att segla VM och OS, och du hittar också gänget som oftast kanske seglar tävlingar hemma i viken eller regionalt.

För 2023 kommer Grand Prix att innehålla ca 5 spännande regattor

Resultaten räknas samman och slutsegrare koras vid finalen i sista regattan, där priser kommer delas mellan pristagarna i ILCA 7, ILCA 6 herr och dam och ILCA 4

Poängberäkning framgår i vårt tävlingsreglemente.

Gottgörelse; För GP-serien ges ingen gottgörelse däremot kan gottgörelse ges för Sverige rankningen se nedan tävlingsbestämmelser;

Svenska Laserförbundets tävlingsbestämmelser_Rev 1 2019_1_2_20190423_1_1 (1)