Här kommer vi framöver att tipsa er om er träning.

Generellt tycker vi så här:

  • Byt aldrig ut ett seglingspass mot fysträning om det inte finns speciella skäl!
  • Träna kondition i andra hand!
  • Läs böcker! Två böcker som vi rekommenderar är ”Laser handbook” av Paul Goodison. Ben Ainslies bok ”Laser manual” är också mycket bra men kan vara svår att få tag på.
  • Träna regelbundet på förutbestämd tid. Det svåra med att komma igång med regelbunden träning är att säga nej till allt annat som lockar. Vill du nå resultat, prioritera din träning! Efter c:a 3 veckor flyter allt på som det ska. Även omgivningen har lärt sig.
  • Prioritera tekniken i första hand.  När den sitter kan du fortsätta med taktik och vägval. Taktiken är nämligen beroende av att tekniken fungerar.

Svenska Laserförbundet har gjort en mycket användbar guide enligt nedan.

Det är en digital guide med text, bilder och film som visar grundläggande set-up, teknik och trim för Laserklassen både Laser Standard, Radial och 4.7.

Målet är att guiden ska vara ett stöd till klubbtränare eller andra tränare som inte själva har så stor erfarenhet av Laser men som tränar laserseglare på blå eller röd nivå. Filmer och bilder kan användas vid samlingar och träningar som exempel på god teknik och trim. Seglare som vill utveckla sin lasersegling kan självklart också använda materialet.

Guiden innehåller länkar till filmer och för att kunna använda den fullt ut måste du vara online dvs. ha tillgång till internet. Det finns en offlineversion och om du är intresserad av den eller har frågor om Laser Guide så kontakta mig.

Du finner guiden här: http://www.svensksegling.se/Juniorsegling/Traning/SSFsLaserguide/