Stark avslutning av svenskarna på Laser Master VM i Hyeres, Frankrike

2014 ILCA WC Masters, Hyeres,04 04202014 ILCA WC Masters, Hyeres,04 07392014 ILCA WC Masters, Hyeres,05 04302014 ILCA WC Masters, Hyeres,06 0975

När VM avslutades i lördags den 11 oktober avslutade Sverige mycket starkt med fyra förstaplatser, en andra-, en tredje- samt en sjätteplats. I största klassen Laser Standard Master (Std M) (45-54 år) med 116 deltagare vann Stefan Nordström GKSS den näst sista seglingen i guldfinalen. I Laser Standard Grandmaster (Std GM) (55-64 år) vann Micael Lundgren från Malmö den sista seglingen i guldfinalen.

I silverfinalen i Laser Standard Mastervann Andreas Ljungberg från Kullavik den sista seglingen och Birger Törnqvist Mälarhöjden vann sista seglingen i silverfinalen för Laser Standard Grandmaster.

I sista guldfinalseglingen i Laser Standard Master blev Sverige 2:a genom Tomas Nordqvist Kullavik. Bo Johannisson KSSS 3:a i sista seglingen för Laser Radial Grandmaster (Rad GM) och i Radial Master blev Agneta Jonsson 6:a i sista seglingen.

De fem främsta totalplaceringarna för svenskarna blev:

Standard Apprentice   Urban Nyhammar, KSSS  5a av 38 startande

Radial Grand Master   Bo Johannisson, KSSS 7a av 70 startande

Standard Grand Master   Tomas Franzén, RJK 11a av 87 startande

Standard Master  Tomas Nordqvist, KKKK 12a av 116 startande

Standard Master Stefan Nordström, GKSS 13e av 116 startande

Totalt deltog 39 svenskar, fantastiskt.

 

Laser Master VM 2014 avgjordes 3-11 oktober i Hyeres, Frankrike och samlade hela 499 deltagare från 37 nationer. Därmed var detta den största Laser Master-VM hitintills. VM’et avgjordes i mestadels starka vindar, hög sjö och sol.

Laser Master-VM är en fantastisk regatta. Här samlas seglare som har det gemensamt att dom gillar Laser-kappsegling, men på olika nivåer. Vissa har seglat Laser i massor av år, här finns seglare som seglat flera OS och tom. vunnit OS-guld. Här finns de som vunnit VM i andra klasser men de stora massorna är de som seglar sin Laser nationellt och vill utmana sig själv, mäta sig med andra Master-seglare och träffa Laser-seglare från hela världen.

Det är en härlig känsla att se kompisar samlas runt resultattavlan efter en genomförd tuff segling, gå runt med ett leende på läpparna efter en segling med mycket vind, vilda surfar och alla rejält trötta. Konkurrensen i toppen är mycket hård och årets upplaga var sannolikt ett av de allra tuffaste, inte minst pga antalet deltagare men också de tuffa vind- och vågförhållandena.

 

Samtliga resultat och bilder hittas på www.coych.org.

 

Tomas Franzén

 

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *