Förr om åren så var den svenska flottan inte en helt välkommen gäst i Polen. Numera är vi goda grannar och när vi denna gång ankrade upp med 22 Lasers utanför Gdynia för Laser Master EM,  så blev det endast välkomstsaluter….  Fina seglingar rätt igenom, allt från lätt vind till rätt rejält upp mot 8-9. I standard-klassen var Tomas Nordqvist länge med och högg på de översta platserna totalt och blev totalt 4:a. Stefan Nordström blev 7a totalt och Patrik Björklund 10a. Vann gjorde den omöjlige, Maciej Grabowski, som faktiskt vann alla 8 seglingarna. Maciej har tidigare vunnit senior-EM och seglat för Polen i OS vid 3 tillfällen, med flera framskjutna placeringar. 2a blev Piotr Wojewski, också från Polen och 3a blev  Jose Luis Doreste Blanco från Spanien. OS-guld-medaljör i Finnjolle och seglat 5 OS för Spanien i Finnjolle och Starbåt. 5a blev  Wolfgang Gerz från Tyskland. Wolfgang har tidigare vunnit VM i Finnjolle och seglat flera OS för Tyskland, så med detta sagt är det fantastiskt bra att Tomas placerade sig 4a. Detta visar vilken enorm kompetens och erfarenhet det finns bland Master-seglarna och också nivån på de svenska. I Apprentice-klassen blev Olof Lundqvist 3a.IMG_0526

I Master vann Tomas Nordqvist, och Stefan Nordström blev 2a.IMG_0531

I Radial-klassen blev det 3 engelsmän i top och vann gjorde Jon Emmett. Bästa svensk blev Anders Mattsson på en fin 8e plats.