Via fantastiskt fina förhållanden och mycket bra arrangemang genomfördes GP2 21-22maj i Kalmar och SS Vikingarna. Totalt 62 båtar och där nu 4.7 växer sig rejält stark, nu 23 startande båtar. Resultat hittar du via länken http://www.ssv.nu/Nyheter/Nyheter/PellePLaserGP22016slutresultat/

ES7P6755ES7P6612

Ovan bilder är tagna av lokaltidningen Barometern som också gjorde en intervju med vinnaren i Standard-klassen Philip Claesson-GKSS.

"Framtiden glänste i Kalmar
Första gången i Vikingarnas vatten.
Philip Claesson såg ut att vara född i det.
– Jag kände mig stabil och trygg här, säger 23-åringen
Kalmar
64 båtar fanns på plats, en stack verkligen ut. Philip Claesson från Göteborgs Kungliga Segelsällskap såg ut att inte ha gjort annat än att segla runt där. 
– Det vill jag inte påstå. Men det var fina förhållanden, det blåste ganska mycket på lördagen och det blev bra tryck efter ett tag. Men jag kände mig trygg i vindarna och det byggde upp bra vågor, säger Philip Claesson.
Han vann fem av de sex heaten, kom tvåa i det näst sista och visade att framtiden för svensk lasersegling ser mer än ljus ut.
– Det är lite speciellt i år med en ganska lugn sommar, med det kommer ett VM och ett EM nästa år och målet är absolut att vara med och köra där, säger Claesson.
I OS i Rio i sommar är det Jesper Stålheim som försvarar de svenska färgerna. Men Claesson räknar med att vara med och slåss om den platsen på allvar i framtiden.
– Jesper är jätteduktig och fem år äldre än mig. Vi får väl se om han fortsätter efter OS. Segling handlar mycket om rutin och erfarenhet och det kanske är 2024 som jag ska vara med och slåss om en guldmedalj, säger Claesson som fick vänta lite under söndagen när första start blev förskjuten på grund av för lite vind. 
– Det är man van vid, det händer titt som tätt. Det gäller att hålla sig lugn och cool och inte stressa upp sig. Det går inte att påverka, sedan gäller det att slå på racemotorn och bara köra när det väl är dags, säger Philip Claesson.
Det var första gången på 15 år som segelsällskapet Vikingarna anordnade en nationell tävling och just att det var för lite vind på söndagsmorgonen var lite oväntat.
– Det brukar vara tvärtom, att det är nästan för mycket vind här. Vi har haft väldigt bra förutsättningar och en del har sagt att det varit det bästa de varit med om. Det får vi vara nöjda med, säger "Bebben" Stenholm från Segelsällskapet Vikingarna.
Noterbart från tävlingarna i övrigt var att Anna Lindström från Kalmar hade en bra helg. Hon kom tvåa i det näst sista heatet och tia totalt i klassen 4,7.
Henrik Eriksson | Sportreporter/Barometern"

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *