I strålande väder på Skälderviken avgjordes i helgen årets första GP i Laserklasserna. Arrangören, under ledning av Morgan Sundén, gjorde en kanonbra insats med bra tempo och noggrannhet. Vi gratulerar segrarna,

Standard:Victor Abenius, NäYC,

Radial: Marcus Magnusson, NÄYC,

4.7: William Karlsson, GKSS

Samtidigt var detta kval 2 av tre till ISAF youth där Marcus Magnusson och Lovisa Karlsson stärkte sina positioner inför den tredje av avlutande kvalhelgen på GKSS OCR om 14 dagar.

Vi börjar nu se en tydlig trend i radialklassen, dels är det något fler än tidigare, dels är det avsevärt fler killar än tidigare, Radial är helt klart ett aktivt val bland unga seglare som vill utvecklas och inte en ”tantklass” som en förälder uttryckte det en gång i tiden (han har fått äta upp det några gånger)
Vi ser också att det är fler som är 100% dedicerade Radialseglare. Man börjar helt enkelt komma in i klassen tidigare än förr, en liten, men positiv, trend är att 4.7 får in fler seglare, här hoppas vi på ett större genombrott de närmsta åren.

Laser Radial är tillsammans med 29er rekommenderade som juniorelit klasser och förstahandsval på SSFs RIG (riksidrottsgymnasier).

Resultat

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *